25. června 2012

Pórková polévka s morkovými knedlíčky

větší pórky, které nakrájíme , 2 až 3 morkové kosti,2 vejce, jíška, sůl, muškátový květ, pepř
Nejprve z kostí opatrně vyndáme morek a kosti dáme vařit na 1 a 1/2 hodiny do studené vody. Morek utřeme s 2 vejci do hladka, osolíme, přidáme muškátový květ a tolik strouhanky, aby se mohly tvořit kulaté knedlíčky. Když jsou kosti povařené, vývar přecedíme. Uděláme světlou jíšku ze 3 lžic hladké mouky a 2 lžic oleje (mám ji vždy v lednici v zásobě). Hotovou jíšku rozkvedláme do vývaru, osolíme, opepříme a 10 minut povaříme. Přidáme rozkrájený pórek, vaříme 5 minut a nakonec 5 minut povaříme knedlíčky.

Žádné komentáře:

Okomentovat