24. června 2012

Jablková žemlovka

7 rohlíků, 500 g jablek, 500 ml mléka, 30 g rozinek, 2 vejce,100 g práškového (popř. hnědého) cukru, trochu mleté skořice,80 g másla
Rohlíky nakrájíme na plátky, zalijeme rozšlehanými vejci smíchanými s mlékem a necháme provlhnout. Do hluboké mísy remosky vymazané máslem klademe střídavě vrstvu rohlíků a vrstvu oloupaných a na plátky pokrájených jablek, posypaných polovičním množstvím cukru, skořicí a rozinkami (předem namočenými aspoň na 15 minut v trošce rumu nebo ve vodě, aby změkly). Poslední vrstvou budou rohlíky, které pokapeme rozpuštěným máslem,zakryjeme rozehřátým víkem a zapečeme. Hotovou žemlovku posypeme zbývajícím cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat