24. června 2012

Trhanec

500 ml mléka, 4 vejce, 250 g polohrubé mouky, 20 g práškového(popř. hnědého) cukru, 200 g sezónního ovoce (maliny, jahody, třešně, popř. 200 ml ovocného sirupu), olej na vymazání mísy, špetka soli, vanilkový cukr na posypání
Žloutky utřeme s cukrem a špetkou soli do pěny a postupně pak přimícháváme mléko s moukou. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Část těsta dáme do olejem vymazané nízké mísy remosky a postupně upečeme omelety asi 3 cm silné. Omelety potrháme vidličkou na kousky, lopatkou obrátíme a opečeme i z druhé strany.Trhanec rozdělíme na čtyři porce a poklademe pokrájeným a vypeckovaným ovocem nebo zalijeme sirupem a posypeme vanilkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat