24. června 2012

Petrželková omáčka

2 velké hrsti petrželky, 2 stroužky česneku, střídka z 1 tmavého chleba, několik lžic octa, 4 sardelky, vrchovatá lžíce kaparů (nenípodmínkou), šťáva ze 2 vymačkaných citronů,100 ml olivového oleje
Petrželku, střídku chleba a vykostěné sardelky drobně pokrájíme,česnek prolisujeme, vše smícháme, zakapeme citronovou šťávou a trochou octa. Směs dáme do sklenice, zalijeme olivovým olejem a před upotřebením necháme 2 dny uležet v chladničce. Směs musí být stále ponořená v oleji, aby se nezkazila, a uložená v chladničce.Omáčku podáváme podobně jako kečup k masům, rybám, nebo jako zálivku na vejce uvařená natvrdo.

Žádné komentáře:

Okomentovat