24. června 2012

Houbová omáčka v remosce

200 g čerstvých hub, 400 g rajčat, cibule, 2 stroužky česneku, hrst petrželky, 100-200 ml vývaru (i z kostky), trochu majoránky, 2 lžíce oleje, sůl, pepř
Na oleji zpěníme jemně nasekaný česnek s drobně pokrájenou cibulí,přidáme očištěné, na plátky pokrájené houby a dusíme, dokud nepustí šťávu. Pak vmícháme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, přisypeme trochu majoránky, mírně osolíme, opepříme a dusíme dál. Je-li třeba, podléváme houby trochu vývarem a dusíme je doměkka. Omáčku podáváme buď s plátky masa, nebo drůbeže,anebo se omáčka hodí na těstoviny, či jen tak zamíchaná do uvařené rýže.

Žádné komentáře:

Okomentovat