26. června 2012

Zelná polévka z vepřových nožiček

5 až 6 vepřových předních nožiček,1 až 1,5 kg hlávkového zelí, kečup,10 dkg sádla (nebo olej), 2 větší cibule, 3 stroužky česneku, polévková lžíce mleté papriky (popřípadě feferonka nebo pálivá paprika), kmín, sůl, dobromysl, hladká mouka
Jednu drobně pokrájenou cibuli zpěníme na polovině tuku, na ní opečeme očištěné a na polovinu překrojené vepřové nožičky.Po opečení a osolení je poprášíme paprikou a zalijeme 1 I teplé vody. V tlakovém hrnci vaříme asi 3/4 hodiny. Uvařené obereme, maso z nich pokrájíme a dáme do zelí i s vývarem z noh, které jsme pokrájeli nadrobno a uvařili v osolené vodě s kmínem.Polévku zahustíme následující zásmažkou: na druhé polovině tuku zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku (4 polévkové lžíce) a usmažíme dozlatova.Do polévky přidáme potřebné množství teplé vody a zásmažku, lehce povaříme.Dále přidáme kečup, dobromysl, česnek utřený najemno, dosolíme, můžeme přidat pálivou papriku nebo feferonku. Vše povaříme.Polévka musí být hustá. Podáváme s chlebem nebo rohlíkem

Žádné komentáře:

Okomentovat