24. června 2012

Tvarohová žemlovka

7 rohlíků, 500 g měkkého tvarohu, 500 ml mléka, 3 vejce,100 g práškového (popř. hnědého) cukru, 50 g rozinek,citronová kůra z 1 citronu, 80 g másla
Rohlíky pokrájíme na plátky, zalijeme rozšlehaným vejcem smíchaným s mlékem a necháme provlhnout. Tvaroh smícháme se zbývajícími dvěma vejci, rozinkami (předem namočenými aspoň na 15 minut v trošce rumu nebo ve vodě, aby změkly), polovičním množstvím cukru a nastrouhanou citronovou kůrou. Na dno hluboké mísy remosky vymazané máslem klademe střídavě vrstvu rohlíků a ochuceného tvarohu. Poslední vrstvou budou rohlíky. Povrch žemlovky pokapeme rozpuštěným máslem, přikryjeme rozehřátým víkem a zapečeme. Teplou žemlovku posypeme zbývajícím cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat