24. června 2012

Pečené banány s kokosem nasladko

4 tvrdší banány, 4 vrchovaté lžíce strouhaného kokosu, 2 vrchovaté lžíce pískového (popř. hnědého) cukru, citron,špetka soli, máslo na vymazání mísy remosky
Aby nám banány během pečení nezčernaly, zalijeme je ještě neoloupané vařící vodou a chvíli počkáme, až slupka trochu zhnědne.Pak je oloupeme, rozkrojíme podélně na poloviny a opečeme v máslem vymazané nízké míse remosky po obou stranách.Opečené je vyjmeme a dáme na mísu. Mezitím v hrnku povaříme 5 minut 2 dl vody s citronovou šťávou, cukrem a špetkou soli.Touto omáčkou banány zalijeme a necháme vychladnout. Vychlazené banány pak posypeme kokosem a podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat