Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
26. června 2012
Kyselica z Moravy
Do jednoho hrnce dáme vařit kyselé zelí,které si na zimu sami nakládáme. Vaříme přibližně 1 hodinu. Do druhého hrnce dáme vařit brambory asi 20 minut ve vodě se solí a kmínem. Nikdy nevaříme zelí spolu s bramborami, protože by se brambory neuvařily. Dále vezmeme 1/4 I zakysané smetany nebo šlehačky, do které přimícháme 2 až 3 velké lžíce hladké mouky a rozkvedláme. Potom ji nalijeme do již uvařených brambor, necháme přejít varem a nakonec přidáme uvařené zelí s trochou zelné vody. Místo zelí je možno přidat žampiony nebo klobásu, nakrájenou na kolečka.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat