26. června 2012

Černá polévka s pohankou

1 ks vepřového kolena, 2 bobkové listy, 3 kuličky nového koření, 0,5 šálku loupané pohanky, konzerva kachní a husí krve,sůl, pepř, maggi, špetka majoránky a česnek podle chuti
Do 1 1/21 vody dáme vařit vepřové koleno,přidáme bobkový list, nové koření a špetku soli. Zvlášť si uvaříme 1/2 šálku pohanky (na 1/2 šálku pohanky 1 šálek vody).Měkké koleno vyjmeme z hrnce, polovinu libového masa nakrájíme na kousky,zbytek se použije jako ovar. Nakrájené kousky kolena dáme do vývaru, přidáme pepř, maggi, popřípadě ještě přisolíme,přidáme konzervu kachní a husí krve, uvařenou pohanku, dochutíme česnekem,majoránkou a ještě krátce povaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat