30. června 2012

Maďarská polévka

2 až 2,51 vody, 0,5 kapusty (možno i mraženou), 3 až 4 střední brambory, masox (masový, zeleninový), 10 až 15 dkg salámu (dietní, junior, aj.), 1/2 až 1 konzervu kondenzovaného neslazeného mléka,trochu mleté sladké papriky, hladkou mouku na zahuštění
Do vody dáme v masoxu vařit nakrájenou kapustu. Mezitím si oloupeme a nakrájíme na kostičky brambory a když je kapusta téměř uvařená, přidáme je k ní vařit.Na pánvičce osmahneme na kostičky nakrájený salám a přidáme na závěr do polévky.Od chvíle, kdy se přidají vařit brambory,musíme postupovat poměrně rychleji, aby se nám nerozvařily. Přidáme sladkou mletou papriku a zahustíme polévku hladkou moukou, rozmíchanou v mléce.Do hotové polévky vlijeme kondenzované mléko. Pro dietáře stačí mléko obyčejné. Salám a masox se nemusí použít vždy.

Žádné komentáře:

Okomentovat