30. června 2012

Houbová česnečka se slaninou

5 dkg slaniny, hrst sušených hub,střední cibule, 4 středně velké brambory,zeleninový vývar (maggi), sůl, pepř, vegeta,kmín, majoránka, čerstvá petržel nebo pažitka, česnek
Slaninu nakrájíme na kostičky a v hlubokém hrnci osmažíme. Když tuk vyteče ze slaniny, přidáme pokrájenou cibulku a smažíme spolu se slaninou. Když je cibulka sklovitá, zalijeme vodou a přidáme houby a sůl. Vaříme houby doměkka. Brambory pokrájíme na malé kostičky a dáme vařit do houbového vývaru spolu se zeleninovým vývarem a kořením. Přidáme ještě petržel nebo pažitku. Hrnec odstavíme z plotýnky a dodáme do polévky to nejhlavnější, a to je česnek. Na čtyři porce dáváme 5 až 6 stroužků prolisovaného česneku.

Žádné komentáře:

Okomentovat