24. června 2012

Krupicový nákyp s višněmi

100 g krupice, 200 g višní (nebo jiného drobného ovoce),100 g práškového (popř. hnědého) cukru, 4 vejce,  citron,50 g lískových oříšků, sáček vanilkového cukru, máslo a hladká mouka na vymazání a vysypání mísy
V míse utřeme žloutky s cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou a lžící citronové šťávy. Pak přidáme tuhý sníh z bílků, nastrouhané oříšky a krupici. Do důkladně promíchaného těsta přidáme omyté, vypeckované ovoce, které jsme předem posypali asi 3/4 vanilkového cukru. Těsto vložíme do máslem vymazané a moukou vysypané hluboké mísy remosky a pečeme dozlatova. Upečený a vychladlý nákyp nakrájíme na díly a posypeme zbývajícím vanilkovým cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat