26. června 2012

Bílá houbová polévka

2 až 3 hrsti sušených hub (mohou být i čerstvé), bobkový list, 6 kuliček nového koření, 8 kuliček pepře, máslo, 0,751 vody,litr mléka, 3 vejce, 1 až 2 lžíce hladké mouky, smetana ke šlehání, ocet
Houby a koření dáme vařit zatím pouze v osolené vodě. Když houby změknou (asi po 20 minutách), přidáme mléko, ale 2 dl si odložíme stranou a rozmícháme s hladkou moukou. Poté přidáme lžíci másla, smetanu a uvedeme opět do varu. Přidáme rozkvedlaná vejce a vaříme ještě 2 až 3 minuty. Nakonec zahustíme moukou v mléce a dovaříme 6 až 8 minut. Do jednoho talíře polévky přidáme 1 až 2 lžíce octa - dle chuti a navrch 1 lžíci másla, rozpuštěného v kastrůlku.

Žádné komentáře:

Okomentovat