30. června 2012

Sudánská pálivá pepřová polevka

3/4 až 1 kg libového hovězího masa,2 až 3 ks zelené větší papriky, velká cibule, hrst drceného černého pepře (nemletý), lžička soli, 2 litry vody
Maso vcelku vaříme doměkka cca 1 hodinu ve 2 litrech osolené vody. Pak vývar scedíme, maso nakrájíme na asi 1/2 cm kostičky. Nakrájíme papriku a cibuli na kostičky cca 1/2 cm. Vše nakrájené dáme zpět do vývaru, přidáme hrst drceného pepře a necháme povařit cca 5 minut. Naservírovanou polévku nemícháme, ujídáme svrchu, vzrůstající ostrost stahujeme přikusováním bílého pečiva. Zásadně nezapíjíme při jídle, ostrost by se zvýraznila. Polévka výborně zahřeje po návratu z chladného počasí, „vyžene" příznaky začínajícího nachlazení

Žádné komentáře:

Okomentovat