Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
30. června 2012
Čočková polévka s červenou řepou
Připravit si vše na čočkovou polévku.Čistou syrovou červenou řepu (podle velikosti- jednu menší nebo půl velké) oloupat a nastrouhat na hrubém struhadle. Podusit ji, až z ní vyjde zemitý pach a zalít ji asi 3 lžícemi octa, trochu ještě podusit a přidat k materiálu na polévku, uvařit do potřebné měkkosti, zasmažit a dochutit. V hustším provedení je z toho výborná čočka na kyselo.Stejným způsobem je možno připravitfazolovou či hrachovou polévku, ale čočková je snad přece jen nejlepší. Všechny varianty jsou výborné zvláště v zimním období.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat