24. června 2012

Pečené jablká s vanilkovým krémem

400 g jablek, 60 g jakéhokoli džemu, 30 g pomletých vlašských ořechů, 30 g másla, máslo na vymazání mísy
vanilkový krém: 500 ml mléka, 2 žloutky, 0,5 sáčku vanilkového cukru, 2 vrchovaté lžíce práškového cukru, vrchovatá lžíce hladké mouky, trochu nastrouhané citronové kůry, lžíce citronové štávy

Oloupaná jablka zbavíme jádřinců, naplníme je džemem smíchaným s pomletými ořechy, potřeme máslem, vložíme do nízké mísy remosky vymazané máslem a upečeme. Mezitím z mléka, žloutků, vanilkového a práškového cukru, mouky a malého množství nastrouhané citronové kůry uvaříme za stálého míchání na plotně hustý krém, který za dalšího míchání necháme trochu vychladnout.Do vychladlého krému přidáme lžíci citronové šťávy, aby byl krém lahodnější. Citronovou šťávu nesmíme přidávat do horkého krému,jinak by se nám srazil. Krémem upečená jablka polijeme a necháme moučník vychladnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat