24. června 2012

Mrkvový nákyp

150 g mrkve, 120 g práškového (popř. hnědého) cukru, 4 vejce, 80 g mandlí, 60 g strouhanky, 2 lžíce rumu, máslo a strouhanka na vymazání a vysypání mísy
Poleva: 60 g meruňkového džemu, 4 lžíce horké vody Žloutky utřeme s cukrem a pak za stálého míchání přidáváme jemně nastrouhanou mrkev, spařené, oloupané a nastrouhané mandle, strouhanku, rum a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané hluboké mísy remosky a pečeme dozlatova. Upečený nákyp opatrně vyklopíme na ozdobnou mísu, polijeme horkou meruňkovou polevou a necháme v chladu ztuhnout. Polevu si připravíme promícháním meruňkového džemu s horkou vodou.

Žádné komentáře:

Okomentovat