26. června 2012

Rajská polévka z hlavkovým zelím

olej nebo sádlo, cibule, menší hlávka bílého zelí, lžička sladké červené papriky,lžíce hladké mouky,  rajský protlak,sklenička rajčatové šťávy, 1/4 kg vepřového masa (plec, ale může být i jiné) nakrájeného na malé kostičky; koření: bobkový list, nové koření, kmín, sůl, cukr, špetka skořice, citronová kůra, hřebíček, k dochucení případně kostka bujónu
Na omastek dáme smažit cibulku, maso,přidáme mouku, papriku a nadrobno nakrájené zelí. Přidáme veškeré koření a dusíme. Potom přidáme protlak, zalijeme rajčatovou šťávou a doplníme asi litrem a půl vody. Vaříme přibližně 3/4 hodiny.Vyndáme vyvařené koření a citrónovou kůru.

Žádné komentáře:

Okomentovat