Prakticka česka kuchařka, pro zkušené i mene zkušené kuchařky, kde naleznete recepty česke kuchyne na jidlo, pití, ale take na cukroví, dorty, dezerty. Na blogu dále naleznete rady a par tipu lidových léku, nektere recepty jsou z obrazkami.Při receptech z použitím zakysanej smetany se my osvětčila smetana Yoplait.
25. června 2012
Krenfleisch
Do přiměřeného množství vody dáme vařit vepřové koleno (od štětin dobře očištěné),přidáme sůl, 1 lžíci octa, kořenovou zeleninu (mrkev, petržel i cibuli), několikkuliček nového koření, čajovou lžičku celého pepře, 1 bobkový list, kousek citronové kůry. Uvaříme hodně doměkka. Potom maso pokrájíme na drobné kousky, může být i s kůžičkou a rozdělíme na talíře. Zasypeme lžící nastrouhaného křenu (podle chuti, může být i víc). Mezitím přecedíme masový vývar, opepříme, eventuálně dochutíme ještě octem - chuť má být ostřejší, výrazná. Nalijeme na připravené maso s křenem. Podává se jako samostatné jídlo s chlebem.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat