30. června 2012

Půlnoční polévka

vývar z libového uzeného masa (trochu uzeného masa potom nakrájet do polévky,dietnější je vývar z masoxu), 20 až 30 dkg šunky na kostičky, velký rajský protlak,dle chuti kečup, provensálské koření, tymián, velká hlavička česneku, 20 dkg strouhaného sýra nebo parmazán,petrželka na ozdobu
Vývar nebo vodu s masoxem přivedeme do varu. Přidáme rajský protlak, kečup,koření, maso nebo šunku. Vaříme asi 10 minut. Pak vypneme a dáme rozmačkaný česnek. Na talíři posypeme jemně nastrouhaným sýrem nebo parmazánem. Ozdobíme nasekanou petrželkou. Podáváme samotnou nebo s banketkami. Tuto polévku máme rádi zvláště v zimě po návratu z lyžování. Dokáže nádherně zahřát,ale i utišit první velký hlad po sportovním vyžití.

Žádné komentáře:

Okomentovat