15. října 2016

Královské roštěnky

400 g roštěnky, pepř, sůl, 40 g tuku, 1 dl bílého vína, vývar, 50 g šunky, 50 g sterilovaného hrášku, 1 dl smetany, 2 vejce, zelenou petrželovou nať, 2 rajčata.
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme, opepříme a opečeme na rozehřátém tuku z obou stran. Poton maso osolíme, podlijeme vínem, vývarem a udusíme doměkka. Měkké roštěnky uložíme do vymazané oohnivzdorné mísy a posypeme šunkou nakrájenou na nudličky a hráškem. Smetanu rozšleháme s vejci a s drobně nakrájenou petrželkou, nalijeme na roštěnky, obložíme oloupanými rajčaty nakrájenými na plátky a zapečeme ve vyhřáté troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat