15. října 2016

Telecí řízek krásné zahradnice s rýží

60 dkg telecí kýty; 10 dkg mouky; 1červená cibule; 1 cuketa; 3 dužinaté papriky (na plnění); 5 stroužků česneku; 2 rajčata; 4 polévkové lžíce rajského protlaku; 1 svazeček bazalky; 1 svazeček pažitky; 1 svazeček petržele; 1 mrkev; 1 petrželový kořen; 1 kedlubna; 1 hlíza celeru; 40 dkg rýže; sůl; pepř; olej;
Z telecí kýty nakrájíme řízky, které po obou stranách osolíme a pod fólií je mírně naklepeme a promneme. Potom telecí řízky obalíme v mouce a na malém množství oleje je pěkně do hněda opečeme. Červenou cibuli nakrájenou na kolečka začneme v jiné pánvi, ale rovněž na malém množství oleje, restovat. Osolíme a přidáme k ní mrkev a petrželový kořen, obojí nakrájené na nudličky. Když máme zeleninu už trochu podušenou, přisypeme kedlubnu a celer, rovněž nakrájené na nudličky. Cuketám podélně na několika místech nařízneme zelenou slupku a přidáme k zeleninovému ragú. Přidáme i na kousky nakrájenou dužinatou papriku a rajčata. Vše znovu osolíme, opepříme a ochutíme utřeným česnekem. Všechny ingredience necháme dobře sesmahnout, načež přidáme rajský protlak rozmíchaný ve vodě a počkáme, až se začne vařit. Potom přisypeme nahrubo nasekanou bazalku a pažitku a nakonec do ragú vložíme i telecí řízky. Jídlo ještě několik minut dusíme a pak už podáváme s vařenou rýží. Talíř před podáváním ozdobíme šalvějí a bazalkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat