15. října 2016

Hamburger de luxe

pro 4 osoby: 600 g mletého libového hovězího masa; 2 velké červené cibule; 100 g strouhaného parmezánu; 4 tenké plátky tvrdého sýra; 200 g anglické slaniny (bacon); 4 klobouky hub; 1 hlávka salátu; 400 g okurek; 400 g rajčat;
Podle individuální chuti: sůl; pepř; kečup; hořčice; pálivý paprikový krém; worcesterová omáčka; Hovězí maso, nadrobno nasekanou cibuli a parmezán s troškou soli a pepře důkladně smícháme a uhněteme v kompaktní hmotu. Z té potom vytvarujeme karbanátky, které usmažíme na oleji. Slaninu a houby osmažíme. Z kečupu, worcesteru a pálivého paprikového krému si vyrobíme pikantní omáčku. Potom rozkrojíme přinesené hamburgerové žemle a plníme je, jak se na hamburgery sluší a patří. Při sestavování této pochoutky je třeba dbátna jednu věc: čím snáze se člověk při jídle pokape a zamaže, tím byla příprava úspěšnější!

Žádné komentáře:

Okomentovat