10. října 2016

Králík po beskydsku

1000 g králičího masa, 200 g tučného uzeného masa, 3 cibule, 4 stroužky česneku, bobkový list, 1/4 lžičky pepře, sůl, 6 lžic tuku, 2 lžíce hladké mouky.
Králíka rozdělíme na porce, potřeme rozetřeným česnekem a necháme přes noc odležet.Uzené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do kastrolu s rozehřátým tukem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a zpěníme dorůžova. Přidáme porce masa, okořeníme, osolíme a osmahneme. Podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme. Když je maso měkké, vyjmeme ho, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, opražíme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme. Podáváme s knedlíky.

Žádné komentáře:

Okomentovat