15. října 2016

Roštěná na víně

4 roštěnky, 1 dl bílého vína, 20 g hladké mouky, 80 g cibule, 40 g oleje, lžíci rajčatového protlaku, mletou papriku, sůl, pepř.
Roštěnky nařízneme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou smíchanou se špetkou papriky. Vložíme je do kastrolu se zahřátým olejem a po obou stranách lehce osmahneme. Přisypeme rozkrájenou cibuli a osmažíme dorůžova. Podlijeme šálkem horké vody a dusíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme, aby zůstal jen tuk, zředíme vínem, přidáme protlak a krátce povaříme. Nakonec dle chuti přisolíme. Podáváme s vařenými bramborami nebo dušenou rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat