12. října 2016

Myslivecký guláš s hubami

600g kančí kýty nebo plece, 500g cibule, 2 lžíce mleté papriky, 2 lžíce rajčatového protlaku, 200 ml červeného vína, 150 - 200g hub, 3 lžíce hladké mouky, 2 lžíce oleje nebo sádla, 1 lžíce soli, mletý pepř, drcený tymián
Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpálíme olej a cibulku na něm orestujeme dohněda. Přidáme nakrájené maso a opět restujeme. Na dobře opečené maso nalijeme protlak a zalijeme vodou. Promícháme, přiklopíme pokličkou a dusíme doměkka. Měkké maso vyndáme ze základu. Základ vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou, mletou paprikou a zalijeme dostatečným množstvým vody. Přidáme dobře očistěné nakrájené houby (nebo nakládané houby bez nálevu), červené víno a všechno pomalu provaříme. Nakonec houby v omáčce dochutíme solí, pepřem a tymiánem. Před podáváním dáme maso zpět do omáčky a vše asi tak 5 - 10 minut povaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat