15. října 2016

Svinované roštěnky

4 roštěnky, 100 g mletého masa, lžičku sardelové pasty, 80 g cibule, 40 gslaniny, vejce, sůl, petrželku, 20 g hladké mouky, 1dl kysané smetany, pepř.
Mleté maso smícháme s půlkou sekané cibule, vejcem, pastou, pepřem a solí. Roštěnkynaklepeme, osolíme, potřeme směsí, svineme a zavážeme nití. Závitky dáme do kastrolu s rozpuštěnou slaninou a osmahneme po všech stranách. Přidáme zbylou cibuli a osmažíme dorůžova. Podlijeme šálkem horké vody a dusíme. Měkké závitky vyjmeme, šťávu vydusíme, zasypeme moukou, opražíme, zředíme vodou a povaříme. Přilijeme smetanu a závitky dáme zpět prohřát.

Žádné komentáře:

Okomentovat