10. října 2016

Králičí zeleninová polévka

1/2 králičího předku, sůl, 100 g kořenové zeleniny, 5 rajčat, 50 g oleje, stroužek česneku, 3 cibule, 40 g hladké mouky, 2 bobkové listy, 2 kuličky nového koření, 100 g vařené rýže Natural, ocet.
Na části oleje osmahneme rozseknutého králíka, vyjmeme, přidáme nakrájenou cibuli,nastrouhanou zeleninu, drobně nakrájená rajčata, osmahneme, zalijeme 3/4 l vody, přidáme králíka, bobkový list, sůl a vaříme, až je maso měkké. Maso a bobkový list vyjmeme, polévku propasírujeme nebo rozmixujeme a přidáme k jíšce ze zbytku oleje a mouky. Doplníme do 1 l vodou a povaříme. Maso obereme z kostí, nakrájené dáme do polévky, přidáme rýži, dochutíme octem a solí a prohřejeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat