15. října 2016

Budvarská roštěná

650 g zadního hovězího masa, 70 g rostlinného tuku, 100 g cibule, sůl, pepř, 4 dl vývaru nebo vody, 4 kuličky nového koření, 50 g hladké mouky, 1 dl piva Budvar, 100 g párků.
Z masa nakrájíme roštěnky, naklepeme je, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, vložíme na nakrájenou osmaženou cibuli, trochu orestujeme, zalijeme trochou vývaru přidáme nové koření a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem, promícháme a provaříme. Před koncem přilijeme pivo a jen krátce povaříme. Šťávu přecedíme na roštěnky, vložíme na kolečka nakrájené a orestované tenké párky a krátce povaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat