15. října 2016

Pikantní roštěná s klobásou

4 plátky roštěné, cibuli, 4 lžíce oleje, 150 g klobásy, 2 lžíce hladké mouky, 2 rajčata, šálek vývaru z masoxu, lžičku mleté papriky, 2 dl smetany, pepř, sůl.
Naklepané roštěnky nakrojíme na okrajích, osolíme, opepříme, vložíme do 2/3 rozehřátého oleje a po obou stranách opečeme. Na zbytku oleje zpěníme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, zpěníme, podlijeme částí vývaru, nalijeme k opečeným roštěnkám, přidáme pokrájená rajčata a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, rozšleháme, provaříme a prolisujeme, zalijeme smetanou a prohřejeme. Obkládáme opečenými klobásami.

Žádné komentáře:

Okomentovat