15. října 2016

Pražská hovězí roláda

750 g zadního hovězího masa, sůl, pepř, 30 g rostlinného tuku, 75 g šunky, 150 g vařené rýže, 75 g mraženého hrášku, 2 vejce, 60 g rostlinného tuku, 100 g cibule, 4 dl vývaru, 30 g hladké mouky.
Z masa nakrájíme větší plát, rozklepeme, osolíme, opepříme. Na tuku orestujeme šunku nakrájenou na nudličky, stáhneme z ohně, přidáme rýži, hrášek, rozšlehané vejce se solí, promícháme a směsí potřeme plát masa. Zatočíme, ovážeme nití a opečeme ze všech stran na osmažené cibulce, dusíme doměkka. Roládu vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, zarestujeme, zalijeme vývarem, provaříme a šťávu přecedíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat