15. října 2016

Hovězí závitek po pražsku

750 g zadního hovězího masa, sůl, pepř, 50 g rostl. tuku, 100 g cibule, 6 dl vývaru, 50 g hladké mouky. Nádivka: 20 g rostlinného tuku, 2 vejce, 100 g měkkého salámu, 100 g žampionů, sůl
Do míchaných vajíček přidáme nakrájený salám, žampiony a osolíme. Nakrájené plátky masa dobře rozklepeme, osolíme, opepříme, nádivkou naplníme závitky, zatočíme a upevníme párátkem. Na tuku osmažíme cibulku, závitky v ní opečeme, zalijeme trochou vývaru a dusíme doměkka. Závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vývarem a provaříme. Šťávu přecedíme na závitky a povaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat