15. října 2016

Zbojnický skřivan

750 g zadního hovězího masa, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, 60 g rostl. tuku,100 g slaniny, 150 g klobásy, 100 g cibule, 6 dl vývaru, 20 g hladké mouky.
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme utřeným česnekem,poklademe tenkými plátky slaniny, rozkrojenou polovinou klobásy, svineme a upevníme párátky. Na horkém tuku osmažíme dorůžova nakrájenou cibuli, vložíme závitky, opečeme, zalijeme částí vývaru a dusíme pod poklicí doměkka. Závitky vyjmeme, odstraníme párátka, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem a provaříme. Šťávu přecedíme na závitky, dochutíme a povaříme.

Žádné komentáře:

Okomentovat