10. října 2016

Králík na zelenine

králík (kuře), cibule  2 ks, pórek 1 ks, mrkev 5 ks, petžel 4 ks, celer 1 ks, klobása 1 ks, koření Divočina 1 ks !, bramborový knedlík
Vezmeme 4-5 větších mrkví a 3-4 petržele a 1 celer a to vše nastrouháme (pokud někdo nemá rád celer tak dá raději víc petržele, aby mrkev a ostatní zelenina byla v poměru asi 1:1. Naporcujeme králíka (nebo kuře) a pečlivě umyjeme, posolíme (lze dát lehce kari kořeni) a nakonec se silně potře kořením "Divočina" (zásadní koření, které se takto jmenuje). Do vymaštěného pekáče nasypeme asi 1-2 nakrájené cibule a o něco menší množství pórku. Naskládáme okořeněné porce králíka do pekáče, posypeme nakrájenou klobásou (kdo má rád hodně česnek, tak plátky česneku) a celé pokryjeme smíchanou nastrouhanou zeleninou. Pekáč zakryjeme a necháme péct v troubě asi 50-55 minut na 250°C. Potom pekáč odkryjeme a zeleninu odstraníme na kraj pekáče, aby jsme ještě asi 10 minut opekli maso (zvláště u kuřete je potřeba vytvořit pěknou kůrku). Podáváme se bramborovým knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat