10. října 2016

Brněnský dančí steak

1 kg dančí kýty, 100 g slaniny, 150 g oleje, 1 lžíce hladké mouky, 200 g čerstvých hub, 3 dl kysané smetany, 1 citron, 100 g brusinek, bobkový list, sůl.
Dančí kýtu nakrájíme na 12 kousků, každý kousek protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou, osolíme, přidáme bobkový list, zakapeme olejem a necháme alespoň 1 hodinu odležet. Maso vyjmeme, obalíme v mouce a na oleji po obou stranách zprudka opečeme.Přidáme na větší kousky nakrájené houby, necháme chvíli podusit, přidáme smetanu,brusinky, necháme přejít varem a omáčku dochutíme citrónovou šťávou. Vhodnou přílohou jsou bramborové hranolky.

Žádné komentáře:

Okomentovat