10. října 2016

Králičí krokety

150 g dušeného králičího masa bez kostí, 30 g salámu, 15 g másla, 15 g hladké mouky, 1 dl mléka, žloutek, 1/2 žemle, vejce, strouhanku, sůl, petržel, muškátový květ, pepř, tuk.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme mlékem a trochou šťávy z masa,rozšleháme, uvaříme hustou omáčku. Žemli nakrájíme na plátky, zvlhčíme vodou, po prosáknutí žemli rozmělníme. Maso a salám nakrájíme na kostičky a s petrželkou, lžící strouhanky, žloutkem, kořením a solí vmícháme do prochladlé omáčky. Uděláme válečky, obalíme v mouce, vejci a strouhance a po obou stranách osmažíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat