10. října 2016

Králík v houbové omáčce

1/2 králíka, 30 g oleje, hrst sušených hub, sůl, 1 dl zakysané smetany, 40 g hladké mouky, sekanou petrželovou nať, ocet.
Králíka vykostíme, kousky naklepeme, obalíme v mouce a osmahneme na oleji. Houby předem na 2 h namočíme do studené vody. Osmahlé kousky masa osolíme, podlijeme vodou, ve které jsme máčeli houby, přidáme houby a dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme a omáčku zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodou rozředěné kysané smetaně. Omáčku provaříme, vložíme maso, prohřejeme a vše dochutíme octem a solí a posypeme petrželovou natí. Podáváme s rýží Natural nebo celozrnnými těstovinami.

Žádné komentáře:

Okomentovat