12. října 2016

Králik s česnekem na horčici

1 králík, 1-2 větší cibule, 3 stroužky česneku, pepř, pálivá paprika, drcený kmín, plnotučna hořčice, rostlinný olej
Nejprve si připravte nálev. Do 0,5 l sklenice dáme:  1 rovnou lžičku pepře1 rovnou lžičku pálivé papriky 1 rovnou lžičku drcenýho kmínu 2 polevkové lžíce hořčice 1 dl rostlinného oleje Toto vše dolijeme vlažnou vodou a promícháme. Kralíka (klidně může být i kuře) rozporcujeme a uložíme na menší pekáč. Cibuli rozpůlíme a nakrájíme na plátky a česnek jen na plátky. S cibulí a česnekem králíka zasypeme. Toto vše zalijeme připraveným nálevem a necháme vše uležet asi 24 hodin. Druhý den vložíme vše do trouby a pečeme do měka. Podáváme s bramborovým knedlíkem polévaným sosem z králíka.

Žádné komentáře:

Okomentovat