10. října 2016

Dušený králik v zelenině

Pro 4 osoby: 1 kuchynsky opracovaneho  kralika, 250 g mensich cibuli, 2 strouzky cesneku, 2 lzice oleje, 300 ml bileho vina, 300 ml vyvaru, 500 g mrkve, 350 g zampionu, 150 g zakysane smetany, 1 lzicku skrobove moucky, 1 bobkovy list, snitku rozmarynu, zelenou petrzelku, sul, mlety pepr
Omyteho a osuseneho kralika rozdelime na 8 kousku. Osolime je a opeprime. Zeleninu ocistime. Cibuli rozpulime, cesnek nakrajime na tenke platky. Mrkev pokrajime na kosticky a houby rozpulime nebo rozctvrtime. Maso v pekaci opeceme ze vsech stran na oleji. Pridame cibulky, cesnek, bobkovy list a rozmaryn. Zalijeme vinem s vyvarem a dusime pod poklickou asi 30 minut. Potom pridame mrkev a po dalsich 10 minutach vlozime zampiony a pokrm dovarime domekka. Vyjmeme cele koreni a omacku zahustime skrobovou mouckou. Kratce ji povarime a nakonec primerene osolime a okorenime. Podavame s bagetami.

Žádné komentáře:

Okomentovat