15. října 2016

Strážnická roštěná se šlehačkou

650 g zadního hovězího masa, sůl, pepř, 80 g rostlinného tuku, 100 g cibule, 10 g mleté papriky, 5 dl vody, 30 g rajčatového protlaku, 40 g hladké mouky, 150 g smetany, 150 g moravské klobásy, 75 g šlehačky.
Roštěnky mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, na horkém tuku po obou stranách opečeme, vyjmeme, na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, zpěníme, přidáme trochu vody a protlak, vložíme roštěnky a dusíme doměkka. Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou, provaříme, přidáme smetanu a povaříme. Omáčku přecedíme na maso, na talíři zdobíme kolečky orestované klobásy a šlehačkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat