16. října 2016

Roštěnky v zelenině

3 roštěnky, lžíci oleje, sůl, 1/2 sladké papriky, hrnek kyselé smetany, 3 lžíce hladké mouky, cibuli, malou mrkev a petržel, kousek celeru a cibulové natě, máslo.
Naklepané roštěnky na okraji nařízneme, posolíme, poprášíme moukou, na rozpáleném tuku prudce opečeme a vyjmeme. Na stejném oleji dozlatova osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme roštěnky, mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Na másle zatím udusíme zeleninu nakrájenou na nudličky. Hotové roštěnky vyjmeme, do šťávy přidáme smetanu zahustěnou lžící mouky a mírně povaříme. Roštěnky vložíme zpět do omáčky. Podáváme obložené zeleninou a ozdobené cibulkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat