10. října 2016

Pečený králík na koření

800 g králíka, 20 g slaniny, 3 zrnka pepře, sůl, 2 zrnka nového koření, 2 stroužky česneku, majoránku, půl lžičky drceného kmínu, cibuli, citrónovou šťávu, 30 g tuku, alobal.
Maso protkneme slaninou. Česnek rozetřeme, pepř a nové koření roztlučeme, přidáme majoránku, kmín, nastrouhanou cibuli, citrónovou šťávu a sůl. Touto kaší potřeme králíka, kterého pokapeme tukem, zabalíme do alobalu a necháme v chladu přes noc proležet. Pečeme v troubě, za 30 min. jej vyndáme z alobalu a dáme zpět do pekáče, přidáme vypečenou šťávu a upečeme doměkka. Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat