10. října 2016

Králičí guláš s feferonkou

750 g králičího předku, 50 g slaniny, 40 g rostlinného tuku, 100 g cibule, 100 g mleté papriky, sůl, pepř, 4 dl vody, 2 stroužky česneku, 25 g rajčatového protlaku, 50 g hladké mouky, 50 g feferonek.
Maso nakrájíme i s kostí na kostky, na rozpuštěné slanině s tukem orestujeme cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme, opaprikujeme, trochu orestujeme, podlijeme vodou, přidáme utřený česnek, protlak a dusíme téměř doměkka. Šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vodou, ještě povaříme a dochutíme. Na talíři sypeme guláš sekanými feferonkami. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat