15. října 2016

Klatovský závitek

650 g zadního hovězího masa, sůl, pepř, 70 g rostl. tuku, 100 g cibule, 6 dl vývaru, 50 g hladké mouky, 30 g hořčice.
Nádivka: 20 g tuku, 2 vejce, 100 g uzeného bůčku, 75 g sterilovaných okurek.
Do směsi z míchaných vajíček přidáme nakrájený bůček a okurky. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, poklademe náplní, svineme a upevníme párátky. Na tuku osmažíme cibulku, závitky orestujeme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Závitky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a provaříme. Šťávu přecedíme na závitky a dochutíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat