15. října 2016

Hovězí závitek v teplém salátovém lůžku

4 řízky zadního hovězího masa; 10 dkg třešňových rajčátek; 10 dkg sušených rajčat; 5 dkg černých oliv;5 dkg zelených oliv; 10 dkg hnědých žampiónů; 6 plátků anglické slaniny (bacon); 2 celé červené cibule;10 dkg salátu ruccola; 1 svazeček petržele; 1 dl olivového oleje; 4 stroužky česneku; sůl; pepř;
Řízky ze zadního hovězího naklepeme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme si olivový olej a orestujeme na něm rozpůlená třešňová rajčátka. Přidáme k nim pokrájené černé a zelené olivy, také nadrobno nasekanou petrželku, načež vše mírně osolíme a opepříme. Nakonec ještě ochutíme česnekem nakrájeným na tenké plátky. Tuto náplň z rajčat a oliv zavineme do hovězích plátků. Závitky znovu osolíme, opepříme a opečeme je na malém množství olivového oleje. Do pánve k masu vložíme snítku rozmarýnu. Aby se nám závitky dobře propekly i zevnitř, pečeme je zpočátku na pánvi zakryté alobalem.
Potom si uděláme salát. Na olivovém oleji si orestujeme klobouky hub, které předtím rozkrájíme na čtvrtiny. Přidáme červenou cibuli a pokračujeme v restování. Osolíme, opepříme a přisypeme pokrájená sušená rajčata, ruccolu a zbylé olivy. Všechnx ingredience promícháme a posypeme nadrobno nasekanou petrželkou. Anglickou slaninu opečeme do křupava a přimícháme ji k salátu. Při podávání umístíme doprostřed každého talíře zeleninovou přílohu a na ni položíme hovězí závitek rozkrojený na polovinu. Na zdobení použijeme třešňová rajčátka.

Žádné komentáře:

Okomentovat