15. října 2016

Roštěná na zeleném pepři

750 g roštěnce, sůl, worcester, 80 g oleje, 400 g květáku nebo brokolice, 200 g karotky. Na zálivku: 350 g zakysané smetany, 150 g bílého jogurtu, 2 lžíce nakládaného zeleného pepře, lžíci citrónové šťávy, lžičku cukru, sůl.
Zálivku připravíme smícháním všech ingrediencí a necháme v chladu odležet. Květák nebo brokolici rozebereme na růžičky, karotku nakrájíme na silnější šikmé řezy a uvaříme doměkka v osolené vodě. Odleželý roštěnec mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, pokapeme worcesterem a olejem, dáme do ledničky proležet. Maso opečeme na oleji po obou stranách doměkka a na talíři obložíme zeleninou, zálivku podáváme zvlášť v omáčníku.

Žádné komentáře:

Okomentovat