15. října 2016

Vařeňé hovězí maso s bylinkovou omáčkou

500 g hoveziho masa na vareni, sul, 1 cibule, 300 g korenove zeleniny a porku, nekolik zrnek celeho pepre a noveho koreni, 1 bobkovy list
Ocistene a oplachnute maso vlozime do tlakoveho hrnce, zalijeme studenou vodou, a kdyz se voda zacne varit, hrnec uzavreme a varime asi 40 minut. Potom hrnec pod proudem studene vody ochladime, otevreme, a kdyz je maso mekke, osolime je, doplnime ocistenou a oplachnutou zeleninou a zvolna varime, az je zelenina temer mekka. Zeleninu opatrne vyjmeme, maso odcedime, uhledne je nakrajime na platky, urovname na misu a oblozime zeleninou z vyvaru. Podavame s bylinkovou omackou a chlebem nebo varenymi bramborami.

Žádné komentáře:

Okomentovat