12. října 2016

Srnčí na víně

3/4 kg maso, 5 dkg slaniny, 5 dkg másla, cibule, 3 lžíce nakrájené kořenové zeleniny, celý pepř, nové koření, špetka tymiánu, bobkový list, citrón, sul, cukr, lžička hladké mouky, 1/16 l červeného vína
Maso omyjeme, osušíme a protkneme slaninou, nakrájenou na klinky. Osolíme. Na zbylé slanině osmahneme v kastrole kořenovou zeleninu a cibulí a maso na ní po všech stranách prudce opečeme. Přidáme koření a ocet a mírně podlité maso dusíme a později pečeme do zlatova. Když je maso měkké, zahustíme šťávu moukou rozmíchanou v tršce vody, přidáme citrónovou šťávu, víno, podle chuti přisladíme a přisolíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat