Plodnice očistíme, nožičky uřízneme. Podélně
nakrájíme a necháme v chladu. Sušené smíšené houby namočíme do vlažné vody při
pokojové teplotě. Houbový bujon rozpustíme ve vroucí vodě. Přidáme pepř a olivový
olej. Směsí vydatně přelijeme plodnice hlívy a necháme v chladu odležet. Nivu
nadrobíme na menší kousky. Cibule očistíme, jemně nakrájíme a smícháme s nivou.
Troubu předehřejeme na 160°C .Teflonový
pekáček potřeme olejem. Na dno položíme plodnice hlívy bez nožiček, posypeme
směsí cibule a nivy. Jemně zalijeme směsí bujonu, oleje a pepře. Vrstvíme do
spotřebování zásob a končíme vrstvou zbylé Nivy a cibule. Pečení podle velikosti pekáčku trvá asi 20
min. Zlatavá barva povrchu napoví o dokončení pokrmu. Ponecháme ve vypnuté
troubě ještě 30 minut. Zapečenou hlívu s nivou podáváme horkou a s přílohou
podle vlastní chuti.
Žádné komentáře:
Okomentovat